Gårdagens dressyrträning!

Igår red vi dressyrlektion för Elisabeth. Vi tränade olika moment från dressyrprogram. Elisabth tycker att vi borde tävla dressyr. Vi tränade skänkelvikningar på diagonalerna i trav. De börjar sitta bättre och bättre. Starkare och stabilare för vänster skänkel men det kommer mer och mer för höger.
 
Vi tränade vidare på öppna och sluta och även där är vänster bättre än höger men Elisabeth tyckte att det inte skiljer alls mkt längre :)
 
Vi gick över till galopparbete och denna övning med travövergång och fattning av ny galopp. Izze gjorde det fint men vi behöver träna på hörnpasseringarna och göra dem snyggare :) Vi rullade på och gjorde denna övning efter varandra i de olika varven. Vänstergalopp är starkare än höger men höger galopp kommer mer och mer. Elisabeth sa att vi har bättre svävmoment nu i galoppen än tidigare då galoppen var mer markbunden.
 
Vi tränade vidare i galopp och tränade för första gången förvänd galopp. Izze var superduktig och gjorde det superfint! :) Snällare och mer abisiös häst får man leta efter. Svårigheterna här var att komma tillbaka i en lugn trav med avslappnad form efter avbrotten från galopp. Det ska vi träna mer på. Förvänd galopp stärker bakbenen så det är också något vi ska träna mer på.
 
Jag är sammanfattningsvis supernöjd med träningen och Izze kändes jättefin. Han var mjuk och fin från start från gårdagens lösgörande WE-träning. Det är mkt lättare att jobba honom i galoppen nu då han inte springer iväg och är mer stark och kan samla sig. Det gör det mkt lättare att sitta ner och jobba i galoppen.
Min fina 26 åring har haft en enorm utveckling senaste året i dressyren och det är så kul att höra Elisabeth säga det och få så mkt beröm. Elisabeth är enormt duktig på att hitta bra övningar och ge bra instruktioner som gör att man får ordning på sina svagheter.
Min häst gör alltid sitt bästa och kämpar på och försöker alltid göra det jag ber om. Det är så skönt att rida dressyr enkillt då han slipper bli stressad av andra hästar som springer runt honom i ridhuset. Man kan verkligen fokusera på sin egen ridning utan att riskera att krocka med någon, ha någon i bakhaserna, rida ivägen för någon annan samt att ingen är i vägen när man ska rida olika rörelser :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0