Markarbete och frostigt gräs!

Idag tränade vi en enkel markarbetsövning i ridhuset. Travbommar, minihinder(bom på kavalettikryss) och galoppbommar. Fokus var balans och kontroll. Vi travade över travbommarna, travade mot hindret, hoppade och landade i galopp och galopperade över galoppbommarna. Sedan vände vi på det och red galoppbommar, hinder, sakta av till trav och över travbommarna.
Izze gjorde det bra och behöll galoppen bra genom svängarna med bra driv från bakbenen. Lite taggad blev han som alltid med bommar och hinder men höll sig ganska sansad ändå.
 
Det verkade som att han var lite svulen om magen och han fes en hel del under ridpasset. Jag tror det beror på att det var fruset gräs i hagen imorse och hans mage brukar reagera på det. Han fick en dos av magbalans i sin kvällsmat och även en dos i morgonmaten så jag hoppas det ska hjälpa. Han bajsade både innan och efter ridturen och åt sin kvällsmat, hö, drack och kissade efter ridturen så jag hoppas att det inte var någon fara med honom. Det var nog bra att han fick röra lite på sig så han fick ut en del gaser. Det kan vara lite lurigt med hästars magar när det är frost i gräset. Man får hålla lite extra koll på att magarna är i balans. 
 
Här är en lite kladdig skiss från dagens övning:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0