Hoppträning!

Idag var det dax för hoppning igen för Fredrik. Vi började med att rida den orangealinjen enligt skissen, rätt upp. Vi travade över en markbom, över ett kryss och sedan till en början 6 galoppsprång till en oxer. När vi sedan höjde hindren red vi på 5 galoppsprång. Izze stod emot en aning på sista oxern i början men det var för de andra två hindren stod nära och han funderade lite på vilket hinder det var han skulle hoppa. Vi fick ändå fint flyt genom serien och izze kändes lydig och stabil. Det känns som att han blivit mkt starkare och kan samla sig bättre med ett lugn men ändå power i sprången.
Övning två var den gröna linjen, samma som innan fast vi lade till ett polkagrisräcke, ganska snäv sväng, snett igenom och sedan en båge ner till en oxer med vågplank och vattenmatta. Izze tittade inte på något av hindren och var helt med på noterna.
Övning 3 var den lila linjen. Rätt upp, sväng vänster ganska snäv sväng snett igenom till en oxer och sedan en båge ner mot en två kombination med två plank. Även denna linje flöt fint och Izze kändes kanonfin!
Avlsutningsvis red vi en liten bana enligt den röda linjen. Rätt upp, höger sväng mot polkagrisräcket, vattenmattan, två kombinationen och sedan oxern.
Vi fick till den avlsutande banan riktigt fint förutom att jag klarade sista oxern lite på snällkontot då Izze inte helt var med på att det var det hindret vi skulle hoppa och inte något av de andra två bredvid men han hoppade fint över det ändå.
Jag känner mig kanonnöjd med dagens träning och Izze var superduktig! Fredrik tyckte att vi verkligen hade höjt oss ett snäpp och det kändes kanonkul att höra :)
Några av de andra ekipagen avslutade med att hoppa en variant till men vi skippade den då han hade känts så fin på de andra övningarna och jag ville inte att han skulle bli för trött då vi rider dressyrlektion också på lördag. Kändes bra att sluta när det gick bra och vi hade krafter kvar.
Den nyomstoppade sadeln kändes bra så det var skönt att det är fixad och passar honom bra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0