Torsdagens träningspass!

I torsdags red jag och två tjejer och deras hästar lite markarbete/hoppning i ridhuset. Vi hade två kryss på medellinjen och ett rättuppstående längs långsidan.
Vi travhoppade första hindret, landade i galopp och hoppade krysset på medellinjen på volten. Vi gjorde det i båda varven, enligt skissen, den gröna och blå linjen.
 
Vi red sedan enligt den gula linjen, trav mot räcket, landa i höger galopp, över krysset på medellinjen, sväng vänster och landa i vänster galopp, runda räcket och sväng på det andra krysset och sväng till höger efter och landa i höger galopp.
 
Avslutningsvis red vi den lila linjen. Hoppa räcket, sväng direkt vänster över krysset, sväng höger och landa i höger galopp, hoppa räcket, landa i höger galopp, rid rakt fram till kortsidan, sväng höger över krysset på volten, sväng vänster och hoppa nästa kryss på nästa volt.
 
Denna kombination av hinder är väldigt simpel att bygga. Enkel att variera och mycket lösgörande för hästarna. Många moment tränas. Balans och position hos ryttaren. Balans, forma i sidan, rakriktning, landa i rätt galopp, tempo, rytm mm hos hästen. Att travhoppa är ett väldigt bra sätt att sträcka hästens bakben och rygg. Det är även bra om man har en het häst att den får lära sig att vänta på hindret samt även för ryttaren. Man tränar på att hålla sig upprätt och inte gå före hästen i språnget.
 
Izze gjorde övningarna förvånansvärt bra. Jag trodde han skulle vilja springa iväg i full sula men han var lugn och lydig. Han blev väldigt lösgjord i sidorna och hela kroppen. Han lyssnade fint och gjorde övningarna lugn och fint utan att vilja dra iväg.
 
När man hela tiden varierar vägen och inte landar i samma varv efter hindret varje gång måste hästarna vänta på ryttaren och lyssna på vilket varv/galopp de ska landa i. Viktigt i dessa övningar är ryttarens blick, så hästen vet vart den ska samt att inte bli hängande i innertygeln i svängen då du efter hindret ska landa åt andra hållet. Du måste hinna räta upp hästen för att hinna svänga åt andra hållet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0