Uteritt, kiropraktor och akupressur!

Ikväll blev det uteritt i skogen med en tjej i stallet och hennes häst. Riktigt härligt väder och en skön tur. Hästarna verkade mkt nöjda och gick och spanade över fälten och i skogen. Fåglarna kvittrade och vi såg rådjur, katter och olika fåglar. Skön avslutning på dagen.
Izze har varit stel i sina bogar nu ett tag och vad jag kommit fram till är att han förmodligen varit ömfotad och gått och spänt sig för det. Vintern var riktigt tråkig i år med mkt lera och inte så kallt så jag tror det mjukat upp hovarna med snösulor på som skavft. Han har haft hovröta som kommit och gått och det gör väl heller inte saken bättre.
Sist han blev skodd syntes röda små sträck i trakterna på båda framhovarna. Hovslagaren sa att det inte är någon fara men uppenbarligen är det något som stört honom om det blivit blodsträck i hovarna. 
Sista tiden har vi tagit det lugn på grund av detta och försökt rida på mjuka underlag.
Izze har fått akupressur och homeopati för att bli bättre samt att han i måndags blev behandlad av djurfysioterapeuten. Han sa att han blivit mkt bättre nu än förra gången han behandlade honom såndet kändes skönt.
Jag penslar även hans hovar varje dag nu med en hovolja som är speciellt för att undvika strålröta samt göra fötterna elastiska och tåliga.
Nu hållet vi tummarna att det fortsätter i samma riktning. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0